5.9.07

Προτάσεις Διακοπών

Η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΝ στη Β' Αθήνας αναφέρει στο kykladesnews δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τις Κυκλάδες ως αγαπημένο προορισμό διακοπών:
1.Για τους «ιμάντορες ανέμους που ιερουργούν τον Αύγουστο…»
2.Για ένα ηλιοβασίλεμα στην Αγία Μαρίνα της Άνδρου με το συντρόφεμα της φωνής ενός ποιητή.
3.Για εκείνο το γλέντι τ΄ απομεσήμερο στο Κάτω Κουφονήσι.
4.Για το απλόχερο φίλεμα των συκιών στις πεζούλες του Αρτεμώνα, στη Σίφνο.
5.Για τη «Βαβέλ» στο κάμπινγκ της Αντιπάρου που σταμάταγε όταν έπιανε την κιθάρα ο Luca, ο Ιταλός και μας μάθαινε το BellaCiao.
6.Για τη θεά από το εκκλησάκι της Aγίας Πάκου που δε φτάνουν οι φωνές όσων ανακάλυψαν το Γαλησσά.
7.Για το κρύο ποτήρι νερό και το λουκούμι από τα ροζιασμένα χέρια του καλόγερου στην Παναγία τη Χοζοβιώτισσα, στην Αμοργό.
8.Για την Ψάθη της Κιμώλου που βγάζει αυθάδικα τη γλώσσα απέναντι στις παραλίες της Μήλου.
9.Για το «μαρμάρινο χωριό», την Απείρανθο, εκεί στους πρόπoδες του Φαναριού, που μου μάθε ο Μανώλης ο Γλέζος τι μπορεί να κάνουν τα χέρια του ανθρώπου άμα είναι ευλογημένα.
10.Για τους «ερήμους ταρσανάδες και τα πόσιμα γαλάζια ηφαίστεια…»

Όσο η Ν.Δ. δοκίμαζε επικοινωνιακά τερτίπια, αυξάνονταν οι νεκροί

Η συνολική στάση της κυβέρνησης στο θέμα των πυρκαγιών ήταν σκέτη απειλή- χωρίς το ασύμμετρη- για τη χώρα και τη ζωή όλων μας.
Όσο δοκίμαζαν επικοινωνιακά τερτίπια αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών, λέει η Ρένα Δούρου, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΝ και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών. Δηλώνει αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της 16ης Σεπτεμβρίου σε ό,τι αφορά το κόμμα της, αλλά δεν θέλει να ενισχυθούν γενικά και αόριστα οι «μικροί», όπως για παράδειγμα ο ΛΑΟΣ που όπως λέει κινδυνολογεί φτηνά...
Υποψήφια και πάλι στη Β΄ Αθηνών, γιατί; Έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο από το 2004; Γιατί βρεθήκαμε στους δρόμους για το άρθρο 16, βρεθήκαμε στις παραλίες της Αττικής για να ρίξουμε κάγκελα. Στις 16 Σεπτεμβρίου πρέπει να βρεθούμε στις κάλπες.
Η προκήρυξη των εκλογών, σας πέτυχε στην Τουρκία; Ναι, να παρακολουθώ πως μια μη-ευρωπαϊκή κυβέρνηση ιεραρχεί ως βασική προτεραιότητα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Γυναίκα και πολιτική; Δεν θέλω να είμαι μόνο το μισό του ουρανού...
Τον Μάη του ΄68 οι νέοι ήταν ρεαλιστές και ζητούσαν το αδύνατο. Εμείς σήμερα ζητάμε και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα αυξήσει τις δυνάμεις του στις εκλογές. Εσείς λέτε ότι... ... ό,τι λένε σήμερα όλοι οι νέοι και η κοινή λογική. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπερασπίζεται το περιβάλλον, υπερασπίζεται την ίδια μας τη ζωή.
Χρησιμοποιείτε οικολογικό αυτοκίνητο; Δεν έχω καν αυτοκίνητο. Βολεύομαι με την κάρτα απεριορίστων. Είναι κι ακριβά, δεν φτάνει η βουλευτική αποζημίωση. Τη χαλάνε σε φυλλάδια που αναδεικνύουν την οικολογική τους ευαισθησία.
Πόσο χρόνο διαθέτετε για την προεκλογική σας εκστρατεία; Η δουλειά στον ιδιωτικό τομέα δεν σου αφήνει περιθώρια καν για ελεύθερο χρόνο. Θα σου αφήσει για εκστρατεία; Έχετε υπάρξει ποτέ άνεργη; Και βέβαια έχω υπάρξει. Η ανεργία έχει καταστεί κανονικότητα για τους νέους. Εγώ θα εξαιρεθώ;
Πώς παντρεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ το παλιό με το νέο; Με επιτυχία. Η Αριστερά είναι αγώνας, σκυτάλη από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, στη γενιά του Πολυτεχνείου και τώρα στη γενιά της Γένοβας και του Ροστόκ.
Τι φέρνει η Γένοβα και το Ροστόκ; Όσοι πήγαμε στη Γένοβα μάθαμε να πιστεύουμε στη δύναμη ανατροπής των κινημάτων, στην πολυχρωμία των θέσεών τους.
Ποιος ο ρόλος της επικοινωνίας στην προεκλογική καμπάνια; Για τη Ν.Δ. καταστροφικός.
Πάντως, η Ν.Δ. έπαιξε επικοινωνιακά και πάνω στις φωτιές... Κι αυτό ήταν φονικό για εμάς τους υπολοίπους. Όσο δοκίμαζαν επικοινωνιακά τερτίπια αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών.
Πώς σας φάνηκε η συνολική στάση της κυβέρνησης στο θέμα των πυρκαγιών; Απειλή σκέτο χωρίς το ασύμμετρη για τη χώρα και τη ζωή όλων μας.
Το κόμμα σας επιμένει οικολογικά. Συμφωνείτε με τα μέτρα που πρότεινε ο κ. Αλαβάνος; Επιμένουμε οικολογικά χρόνια τώρα. Ας συμφωνήσουν κι άλλοι με τον Αλαβάνο που υπερασπίζονται την ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα, γιατί εάν συνεχίσουν δεν θα υπάρξει Ελλάδα.
Είστε κι εσείς της άποψης ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα ενισχυθούν οι «μικροί»; Δεν θέλω να ενισχυθούν γενικά κι αόριστα οι μικροί, όσοι απλά καταγγέλλουν με ασφάλεια, όσοι κινδυνολογούν φτηνά, όπως ο ΛΑΟΣ. Αλλά; Θα ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του και για την αντιπολίτευση που έκανε τριάμισι χρόνια.
Γιατί ο ΣΥΝ λέει όχι σε μετεκλογικές συνεργασίες; Όποιος θέλει τη συνεργασία για τη συνεργασία, θέλει απλά την εξουσία με τα γνωστά αποτελέσματα για τους νέους κι όλους τους Έλληνες.
Αν το ΚΚΕ έλεγε ξαφνικά ότι επιθυμεί συνεργασία με τον ΣΥΝ; Αλλάζει ο άνθρωπος στα 89 του; Μακάρι.
Είναι προτιμότερη η ακυβερνησία; Η Ν.Δ. έχει 45,36%, αλλά εάν ζούσε ο θείος θα μπορούσε κάλλιστα να πει σήμερα το «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».
Εάν εκλεγείτε; Θα έχω περισσότερο χρόνο να αγωνίζομαι για το περιβάλλον, τη νεολαία, για τα δικαιώματα των μεταναστών και των ομοφυλοφίλων. Και τη βουλευτική αποζημίωση για να τη δίνω για τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΤΑ ΝΕΑ, 04/09/2007