19.12.08

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΝ με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πρόεδρο της DISK

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΠΕ του ΣΥΝ από τους Πάνο Τριγάζη και Ρένα Δούρου, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία με την ευκαιρία Διάσκεψης για την Μ.Ανατολή του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).
Ενημερώνοντας την αντιπροσωπεία για την πορεία των θεμάτων του Πατριαρχείου, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την εκτίμηση του για την συμπαράσταση του ΣΥΝ και γενικότερα για την συμβολή του κόμματος στην υπόθεση της Ελληνο-τουρκικής φιλίας. Από την πλευρά του ΣΥΝ δηλώθηκε ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη υπέρ της ειρήνης και του διαθρησκιακού διαλόγου καθώς και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και εναντίον της φτώχειας.
Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφθηκε τα γραφεία της Εργατικής Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας DISK και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σουλεϊμάν Τσελεμπί, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την αγωνιζόμενη ελληνική νεολαία και γενικότερα προς τους έλληνες εργαζόμενους.
To Γραφείο Τύπου ΣΥΝ
19/12/2008

Τουρκία - Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν σήμερα ο υπεύθυνος του τμήματος της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης και η υπεύθυνη του τμήματος διεθνών σχέσεων Ρένα Δούρου.
Ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πορεία των θεμάτων του Πατριαρχείου,εκφράζοντας την εκτίμηση του στην συμπαράσταση του ΣΥΝ και στη γενικότερη συμβολή του κόμματος αυτού στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Από την πλευρά του ΣΥΝ δηλώθηκε η υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πατριάρχης για την ειρήνη,το διαθρησκειακό διάλογο,την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της συμμετοχής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ σε διεθνή διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή που οργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε συνεργασία με το κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης στην Τουρκία,διάσκεψη στην οποία όλα τα αριστερά κόμματα που έλαβαν μέρος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα της ελληνικής νεολαίας.

www.omogeneia.ana-mpa.gr
19 Δεκεμβρίου 2008, του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες εξεγερμένους για τη δολοφονία του Αλέξη. "Στην Αθήνα ή παλεύεις ή πεθαίνεις" και "είμαστε όλοι Αλέξηδες", τα συνθήματα που φώναξαν μεταξύ άλλων οι περίπου 300 διαδηλωτές. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του ΣΥΝ, Ρένα Δούρου, η οποία μαζί με τον Π. Τριγάζη βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν μέρος στη διάσκεψη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το μεσανατολικό.
Αυγή 19/12/2008