22.12.08

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την ελληνική νεολαία από την Μεσανατολική Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Θερμό μήνυμα αλληλεγγύης προς την αγωνιζόμενη νεολαία της χώρας μας ενέκρινε η Διάσκεψη για τη Μ.Ανατολή του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που έληξε χθες στην Κωνσταντινούπολη. Τον ΣΥΝ εκπροσώπησαν στη Διάσκεψη τα μέλη της ΚΠΕ Πάνος Τριγάζης και Ρένα Δούρου, ενώ την παρακολούθησε και πολυμελής αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ.
Με μεγάλο ενδιαφέρον και αισθήματα αλληλεγγύης παρακολουθούν τη νεολαιίστικη εξέγερση στην Ελλάδα και τα συνδικάτα της Τουρκίας, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις που είχαν οι Π.Τριγάζης και Ρ.Δούρου με τις ηγεσίες της Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας (DISK) και της Συνομοσπονδίας των Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK).

Κοινή δράση για το Κυπριακό των αριστερών δυνάμεων Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου

Ειδική συνεδρίαση για το Κυπριακό οργανώθηκε στη διάρκεια της Διάσκεψης για τη Μ. Ανατολή του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με εισηγητές από το ΑΚΕΛ, το τουρκοκυπριακό «Νέα Κύπρος», το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας και τον ΣΥΝ. Κοινός τόπος όλων η θέση για λύση ομοσπονδίας με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Μιλώντας εκ μέρους του ΣΥΝ, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Πάνος Τριγάζης τόνισε ότι το Κυπριακό «μπήκε σε νέα φάση μετά την εκλογή Χριστόφια ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ότι «η λύση του προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο αλλά και των Ελληνοτουρκικών σχέσεων», προσθέτοντας ότι «θα αποτελούσε θετικό παράδειγμα και για άλλα διεθνή προβλήματα καθώς και έμπρακτη απάντηση στην αντιδραστική θεωρία της σύγκρουσης των πολιτισμών».
Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ αναφέρθηκε στην παράδοση κοινών αγώνων για το Κυπριακό και την υπόθεση της ειρήνης των αριστερών δυνάμεων της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, προτείνοντας νέες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, πρόταση που βρήκε θετική ανταπόκριση από τους άλλους ομιλητές.
To Γραφείο Τύπου ΣΥΝ, 21/12/2008