18.12.08

"Πολιτική: Κοινωνική προσφορά ή επιχειρηματικότητα"

Ημερίδα με θέμα "Πολιτική: Κοινωνική προσφορά ή επιχειρηματικότητα" θα διοργανώσει ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Θάλεια).

Ομιλητές θα είναι: ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Την Ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Συναντήσεις αντιπροσωπείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Τουρκία - Συμμετοχή σε διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη Μ. Ανατολή

Επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί από αύριο Πέμπτη, 18.12.08, αντιπροσωπεία της ΚΠΕ του ΣΥΝ από τον υπεύθυνο του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Πάνο Τριγάζη και την υπεύθυνη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Ρένα Δούρου.

Η αντιπροσωπεία θα έχει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της Τουρκίας, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα πάρει μέρος σε διεθνή διάσκεψη για την Μ.Ανατολή που οργανώνουν το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP).

Ειδικότερα, οι Π.Τριγάζης και Ρ. Δούρου θα έχουν αύριο συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ODP και βουλευτή Ουφούκ Ουράς και με τον πρόεδρο της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας DISK Σουλεϊμάν Τσελεμπί. Επίσης, θα επισκεφθούν το Ιδρυμα Ναζίμ Χικμέτ, καθώς και ιδρύματα της Ελληνικής Κοινότητας.

Την Παρασκευή, ώρα 10π.μ., η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο.
Η διάσκεψη για τη Μ.Ανατολή

Στη διάσκεψη για την Μ.Ανατολή, όπου θα πάρει μέρος και ο Πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Λόταρ Μπίσκι, θα επιχειρηθεί μια σφαιρική προσέγγιση των προβλημάτων της περιοχής και να διατυπωθεί ένα πρόγραμμα κοινής δράσης των αριστερών και φιλειρηνικών δυνάμεων της Ευρώπης και της Μ.Ανατολής. Ειδικότερα θα συζητηθούν τα θέματα:

* Ο αγώνας για την ειρήνη και την δημοκρατία και κατά του σχεδίου των ΗΠΑ για την «Μεγάλη Μέση Ανατολή».
* Εναλλακτικές αριστερές προτάσεις για Μέση Ανατολή κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και ανάπτυξης.
* Οικολογική κρίση και Μ. Ανατολή.

Επίσης θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση και το Κυπριακό, με συμμετοχή του ΑΚΕΛ και Τουρκοκυπριακών κομμάτων

To Γραφείο Τύπου