19.12.08

Τουρκία - Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν σήμερα ο υπεύθυνος του τμήματος της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης και η υπεύθυνη του τμήματος διεθνών σχέσεων Ρένα Δούρου.
Ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πορεία των θεμάτων του Πατριαρχείου,εκφράζοντας την εκτίμηση του στην συμπαράσταση του ΣΥΝ και στη γενικότερη συμβολή του κόμματος αυτού στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Από την πλευρά του ΣΥΝ δηλώθηκε η υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πατριάρχης για την ειρήνη,το διαθρησκειακό διάλογο,την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της συμμετοχής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ σε διεθνή διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή που οργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε συνεργασία με το κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης στην Τουρκία,διάσκεψη στην οποία όλα τα αριστερά κόμματα που έλαβαν μέρος εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα της ελληνικής νεολαίας.

www.omogeneia.ana-mpa.gr
19 Δεκεμβρίου 2008, του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα