1.4.09

Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση Κούνεβα

Αθήνα
Μη λεπτομερή και μη αντικειμενική χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία την έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία σχετικά με την επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, καλώντας τις αρχές της χώρας να διερευνήσουν σωστά την υπόθεση.
Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για το γεγονός ότι «η αρχική φάση της έρευνας εστίασε σε άσχετες λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της κ.Κούνεβα και απέτυχε να λάβει υπόψη τις δραστηριότητές της ως συνδικαλίστριας ως πιθανό κίνητρο για την επίθεση».

Μέσα από τον δικτυακό της τόπο, η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλους τους πολίτες να υπογράψουν μια αίτηση που θα παραδοθεί στον υπουργό Εσωτερικών την 1η Μαϊου, ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην αίτηση αυτή η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση:

-Να εξασφαλίσει ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή και αμερόληπτη έρευνα σχετικά με την επίθεση κατά της Κ.Κούνεβα.

-Να λάβει άμεσα μέτρα για να φέρει τους δράστες στη Δικαιοσύνη και να εξασφαλίσει ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα θα λάβει αποκατάσταση και ικανοποιητική αποζημίωση.

-Να προστατεύσει άλλους υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και μέλη συνδικάτων από παρόμοιες επιθέσεις εφαρμόζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία για τα εργατικά δικαιώματα
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1000017&lngDtrID=244