26.3.09

Τιμήθηκαν οι αγωνίστριες της τέχνης και της ζωής

Η Δημοτική Κίνηση «Ανάπλαση – Ενεργοί Πολίτες», πραγματοποίησε στις 15 Μαρτίου στο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρου του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, μια εκδήλωση αφιερωμένη στην αγωνίστρια εργαζόμενη Κων/να Κούνεβα και στις αγωνίστριες της τέχνης και της ζωής, Δημητριάδη Μαρία και Αλέκα Παίζη, που «έφυγαν» πρόσφατα.
Ανοίγοντας την εκδήλωση η Δημοτική Σύμβουλος της Ελάσσονος Μειοψηφίας και Επικεφαλής της παράταξης Σοφία Αλεξοπούλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για προσπάθεια να συνδυαστεί η ημέρα της γυναίκας με τα σύγχρονα προβλήματα και μια πολιτισμική «ανάσα».
Στη συνέχεια, τραγούδησε η κα. Παπαναστασοπούλου Άννα, στο πιάνο η κα. Τσικλίδη Μαρία, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Με θέμα: «Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας», ακολούθησε η ομιλία της Πολιτικής Αναλύτριας Ρένας Δούρου, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Οι αγώνες λοιπόν για την ισότητα των δύο φύλων (και δυστυχώς πάντα μιλάμε για τον δυτικό κόσμο), κατάντησε ζήτημα ήσσονος πολιτικής σημασίας, είτε γιατί περιμέναμε την επανάσταση και τη δικτατορία του προλεταριάτου, είτε γιατί το μερικό υποκατέστησε το συνολικό».
Για την ημέρα της γυναίκας, η κα. Δούρου υπογράμμισε: «Και φέτος περίσσεψαν πάλι τα αφιερώματα στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με διαφορετικό επιτονισμό, ανάλογο του χαρακτήρα του μέσου, έντυπου ή ηλεκτρονικού. Θα πλημμυρίσουμε από συνεντεύξεις εξεχουσών γυναικείων προσωπικοτήτων, από δελτία τύπου κομμάτων που θα τιμούν τη γυναίκα, όλα ανεξαιρέτως, με την έμφαση να δίνεται στη μάνα, στη σύζυγο, στη σκληρά εργαζομένη, ανάλογα με το ποια δεξαμενή ψηφοφόρων ιεραρχείται ως σημαντικότερη, από την επικοινωνιακή ομάδα του αντίστοιχου κομματικού επιτελείου».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη θεατρική απόδοση της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που έγινε από την ηθοποιό και θεατρολόγο Λήδα Δημητρίου.
Από το περιδοκό Εικόνες στο Δήμο Περιστερίου